Rune Herregodts versterkt klassiekerkern van UAE Emirates
foto: Cor Vos
maandag 7 oktober 2024 om 10:41

Rune Herregodts versterkt klassiekerkern van UAE Emirates

Het zong al langer rond, maar nu is het definitief: Rune Herregodts rijdt in 2025 voor UAE Emirates. De 26-jarige renner maakt de overstap van Intermarché-Wanty. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend.

Herregodts moet de klassiekerkern van UAE Emirates versterken, klinkt het op de site van de ploeg uit het Midden-Oosten. Ook zien ze in hem een sterke tijdrijder. Zelf is Herregodts erg blij met zijn overstap naar ‘een van de beste teams ter wereld’, vertelt hij. “Om me bij deze groep van toprenners, met de beste staf en uitrusting, aan te sluiten, is iets waar ik heel blij mee ben en waar ik erg naar uit kijk. Ik ben klaar om alles te geven en binnen het team te groeien de komende jaren.”

Afscheid van Intermarché-Wanty
Herregodts is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Intermarché-Wanty. In 2021 een 2022 kwam hij uit voor Sport Vlaanderen-Baloise, waarvoor hij de Ronde van Drenthe, een rit in de Ruta del Sol en een etappe in de Ronde van Tsjechië won.

In zijn debuutjaar op WorldTour-niveau noteerde Herregodts ereplaatsen in onder meer de Figueira Champions Classic (tweede), Volta Limburg Classic (vierde) en het BK tijdrijden (derde). Dit seizoen werd hij opnieuw derde op het BK tijdrijden. Daarnaast won hij de openingstijdrit en het eindklassement in de ZLM Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.