Sanne Cant mag niet naar Olympische Spelen: “Telefoontje dat ik niet verwachtte”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 26 juni 2024 om 11:45

Sanne Cant mag niet naar Olympische Spelen: “Telefoontje dat ik niet verwachtte”

Sanne Cant sprak na haar tweede plaats op het BK wielrennen in Zottegem de hoop uit op deelname aan de Olympische Spelen, maar de Belgische wielerbond heeft slecht nieuws voor de wegwielrenster annex veldrijdster.

Cant zal namelijk geen deel uitmaken van de Olympische wegselectie en zal tot haar eigen teleurstelling niet afreizen naar Parijs. “Ik beleefde de voorbije dagen een rollercoaster aan emoties”, geeft ze aan op Instagram. “Ik ben heel blij met mijn prestatie van zondag, maar ik kreeg gisteren het telefoontje dat ik niet verwachtte. Het enige wat ik momenteel kan doen, is proberen om deze ontgoocheling een plaats te geven…”

Gisteren maakte Sven Vanthourenhout, de bondscoach van de mannen, zijn olympische selectie bekend. De vrouwenselectie wordt gemaakt door bondscoach Ludwig Willems. Wereldkampioene Lotte Kopecky is de grote blikvanger in de selectie, maar het is nog onduidelijk wie zich nog meer mogen opmaken voor de olympische trip. Dat wordt een dezer dagen bekendgemaakt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sanne Cant (@cantsanne)

Bij de mannen is het vooral uitkijken naar Wout van Aert en Remco Evenepoel. De twee toppers waren al zeker van hun plekje in de olympische selectie en zullen als kopman worden uitgespeeld, zowel in de wegwedstrijd als op de tijdrit. Bondscoach Vanthourenhout neemt daarnaast ook Tiesj Benoot en Jasper Stuyven mee naar Parijs. De twee ervaren renners zullen – in een dienende rol – alleen de wegrit afwerken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.