Saxo Bank verlengt partnership met E3 Harelbeke met drie jaar
foto: Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 15 maart 2022 om 19:15

Saxo Bank verlengt partnership met E3 Harelbeke met drie jaar

E3 Harelbeke en Saxo Bank gaan drie jaar langer samen in zee. Dat werd zonet bekendgemaakt door beide partijen. Saxo Bank werd vorig jaar titelsponsor van de WorldTour-klassieker, na de overname van BinckBank.

De verlenging past binnen de marketing- en communicatiestrategie van Saxo Bank, klinkt het in een communiqué. “Zeker na de overname van BinckBank. Einde 2021 werden de laatste BinckBank-klanten overgezet naar de Saxo Bank-omgeving en werd de technische integratie hiermee afgerond. Vanaf nu kan er dus voluit ingezet worden op het verder vergroten van de naamsbekendheid van Saxo Bank.”

“Die naamsbekendheid van Saxo Bank bleek na initieel onderzoek van een jaar geleden vooral gelinkt aan de wielersport. Dat hoeft niet te verwonderen: in 2010 won de Zwitserse wereldkampioen Fabian Cancellara met Saxo Bank als shirtsponsor de E3 Harelbeke. Zo kwam Saxo Bank via de grote poort de Belgische wielersport binnen.”

Cancellara won in 2010 zijn eerste E3 Harelbeke, er zouden er nog twee volgen – foto: Cor Vos

Match made in heaven
“Na een afwezigheid van zes jaar is Saxo Bank weer helemaal terug in de wielersport. Je mag de kracht van zo’n partnership niet onderschatten”, zegt Dieter Haerens, CEO van Saxo Bank België. “We zijn ervan overtuigd dat we onze naamsbekendheid een forse boost kunnen geven door ons merk te koppelen aan deze wielerwedstrijd.”

“Een match made in heaven“, noemt Jacques Coussens van E3 Harelbeke het. “Partners die elkaar ondersteunen, challengen en beter maken. Een wisselwerking die er van dag één was. Een samenwerking waar we trots op zijn en zeker dat we deze met drie jaar verlengen. E3 Saxo Bank Classic wil op een dynamische en progressieve manier binnen het World Tour-circuit fungeren.”

“De wisselwerking met Saxo Bank kenmerkt hem juist in die dynamische en progressieve aanpak. Bouwen op een basis van vertrouwen en samen met elkaar zoeken naar mooie manieren om iets unieks te creëren voor de wielerwereld. We willen dan ook heel uitdrukkelijk de mensen achter Saxo Bank danken voor de samenwerking de afgelopen jaren en kijken heel erg uit om samen de komende jaren te schitteren.”

RIDE Magazine
2 Reacties
16-03-2022 07:29
Partnerschip is zoiets als een zusterschip?
16-03-2022 07:32
Overigens bizar hoeveel moeite je als gebruiker moet doen om in te loggen op Wielerflits.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.