Scarlett Souren op hoogste trede van volledig Nederlands podium in GP Yvonne Reynders
foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2024 om 19:05

Scarlett Souren op hoogste trede van volledig Nederlands podium in GP Yvonne Reynders

Scarlett Souren van VolkerWessels Women heeft de Grote Prijs Yvonne Reynders gewonnen. In de eendagskoers rond Herentals was de rappe 20-jarige renster in een sprint-a-deux sneller dan Evy Kuijpers van Fenix-Deceuninck. Souren haar teamgenoot Femke Beuling vervolledigde het Nederlands podium.

Tijdens de 3e editie van de Grote Prijs Yvonne Reynders kregen de rensters zes lokale rondes rond Herentals voor de kiezen. Het vlakke parcours kende als terugkerend obstakel de keitjes van de Hoge Weg. Het was voor de start om 15.00 uur de vraag wie Eline van Rooijen – de winnares van de tweede editie in 2023 – zou opvolgen.

Die opvolgster werd dus een landgenote. Van Rooijen zelf werd achtste in de editie van dit jaar. Voor Souren is de overwinning in de geboorteplaats van Wout van Aert niet de eerste overwinning van het jaar. De talentvolle sprintster won in de afgelopen Ronde van Polen ook al de slotrit door onder andere Anna van Wersch te verslaan.

De eerste Belgische in de uitslag vinden we op plek vier terug. Sterre Vervloet van Lotto-Dstny wist net niet het podium te behalen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.