Schouderblessure Contador, Colli breekt linkerarm
foto: Sirotti
donderdag 14 mei 2015 om 20:46

Schouderblessure Contador, Colli breekt linkerarm

De finale van de Girorit naar Castiglione della Pescaia werd vandaag ontsierd door een grote valpartij. Klassementsleider Alberto Contador en de Italiaan Daniele Colli van Nippo – Vini Fantini waren de grootste slachtoffers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Contador kwam op zijn schouder terecht. Een röntgenonderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de Spanjaard niets gebroken heeft, maar er werd wel een kleine instabiliteit in zijn linker schouder geconstateerd. Contador ervaart lichte pijn, maar kan de Giro vervolgen.

“Ik ga proberen om morgen te starten,” citeert Cyclingtips Contador. “Ik heb erg hard gewerkt richting deze Giro. Ik zal doorgaan tot het laatste moment en ben erg optimistisch over morgen. Maar we moeten wachten tot het moment voor de start om te zien hoe serieus het effect van deze valpartij is.”

Colli kwam er minder goed vanaf. De Italiaan bleef lang op het asfalt liggen met een geblesseerde arm. Nu blijkt dat hij zijn linker opperarmbeen gebroken heeft. Hij zal La Corsa Rosa moeten verlaten.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2015 22:54
SKY zie ik er nou juist voor aan 'en public' Contador te gaan sparen, dat zijn toch een beetje sportieve rakkers vinden ze zelf, Orica idem dito. Mocht Astana er echt van willen profiteren gaan ze dat zelf moeten den.
14 mei 2015 23:09
Valpartijen zijn sowieso vervelend. Als ze door een toeschouwer worden veroorzaakt, vind ik het nog veel triester. Zijn fotootje was het belangrijkste ...
Het zal niet expres gebeuren, maar op een of andere manier zal deze onverlaat aangepakt moeten worden, vind ik.
14 mei 2015 23:12
Ziet er heel slecht uit voor Contador.
Kom op, als je nog niet eens je roze trui met hulp kan aantrekken betekent dat je wat meer dan lichte pijn ondervindt aan je schouders. Zie ook de foto door een lid hier net geplaatst. Hij loopt rond in een mitella.
14 mei 2015 23:44
Sky en Orica sportief? Vaak rijden zulke Angelsaksische ploegen het hardst door bij tegenslag voor een concurrent. Dat ze af en toe schijnheilig sportiviteit veinzen wanneer ze geen belang hebben om dit te doen, doet daar niets aan af.
15 mei 2015 00:02
Hoorde net Steven de Jongh bij Langs de Lijn. Arm van Contador is twee keer uit de kom geweest. Fietsen moet kunnen, maar morgenochtend bekijken ze of het verantwoord is. Hij kan zelf niet zijn kleren aandoen.
15 mei 2015 00:41
En dan komt morgen precies die achterlijk lange rit en daarna een bergetappe.. Nee, als hij daar tijd verliest stapt hij natuurlijk af en gaat hij voor de tour. Zou erg jammer zijn als hij weer moet afstappen net als in de tour vorig jaar. Toch al weer de 2e podiumkandidaat die uitvalt na Pozzovivo.
15 mei 2015 08:10
Ja Talat, dat klopt wel. Maar nu zouden zo mooi verwijtende gebaartjes richting Astana kunnen maken onderwijl het strak in hun wiel blijven. 2 in 1.
15 mei 2015 10:22
Kunnen we nergens een dagelijks medisch bulletin inkijken? Tijdens de Tour bvb is dit mogelijk via de officiële website.
Vind het sneu dat meestal alleen maar de toppers worden vermeld bij incident. Alsof al die andere gevallen renners geen pijn kennen.
Vind het jammer dat maanden na een koers blijkt dat bepaalde renners nog veel last hebben van een valpartij (waar nooit iets is over gemeld!). Soms wordt verondersteld dat iemand een slecht seizoen reed terwijl hij maanden in de lappenmand lag. ( in werkelijkheid lag hij minuten langer op het canvas dan die topper waar de media tot vervelens toe bleef over berichtten)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.