SD Worx-Protime verwelkomt Poolse allroundster Marta Lach
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 10 september 2024 om 17:47

SD Worx-Protime verwelkomt Poolse allroundster Marta Lach

Team SD Worx-Protime heeft een nieuwe renster aangetrokken voor de komende seizoenen. Marta Lach heeft namelijk een driejarig contract getekend bij de Nederlandse sterrenformatie. De 27-jarige Poolse neemt na vier seizoenen afscheid van CERATIZIT-WNT.

Lach staat te boek een veelzijdige renster en reed de voorbije jaren al naar de nodige ereplaatsen en overwinningen. Op haar palmares prijken voorlopig tien profzeges. Zo won ze al etappes in de Bretagne Ladies Tour en de Ronde van Romandië én was ze beste in de Grand Prix de Wallonie. Dit jaar was ze onklopbaar in het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg.

Maar de Poolse wist zich dit seizoen ook in andere wedstrijden te onderscheiden. Ze reed naar podiumplaatsen in La Classique Morbihan (2e) en de Grand Prix du Morbihan (3e), was vijfde in de Thüringen Ladies Tour en tiende in de olympische wegrit in Parijs.

Extra stappen
“Met Marta hebben we een renster die zowel in de etappewedstrijden als in de eendagskoersen goed uit de voeten kan”, geeft sportief manager Danny Stam aan op de website van SD Worx-Protime. “Marta is een zeer complete renster. Met het stoppen van Christine Majerus waren we op zoek naar iemand die op meerdere vlakken goed uit de voeten kan en van grote waarde voor de ploeg kan zijn.”

Volgens Stam is Lach klaar om de overstap naar een grote ploeg te maken. “Ze heeft de laatste jaren voldoende laten zien. Wij hopen haar zeker in de klassieke ploeg te kunnen inzetten. Ze heeft al aangetoond goed uit de voeten te kunnen in Parijs-Roubaix, waar ze in 2023 nog zesde werd. In de Vlaamse klassiekers kunnen wij nog wat versterking gebruiken. Daarbij weet ik zeker dat Marta bij ons nog wel wat stapjes kan zetten. Als zij zich optrekt aan de grote namen binnen onze ploeg moet ze zelf ook sterker kunnen worden.”

Lach lacht na haar zege in de GP de Wallonie – foto: Cor Vos

Koersen met Anna van der Breggen
Lach hoefde niet lang na te denken, toen ze het aanbod kreeg. “Dit is een droom die uitkomt. Tekenen bij de beste ploeg ter wereld, wie wil dat nu niet? Ik ben super gemotiveerd om naast zulke sterke rensters te rijden. Dit is een grote stap in mijn carrière en ik ben ervan overtuigd dat het me zal helpen om beter te worden. Voor mij is dit ook de bevestiging dat ik de juiste stappen aan het zetten ben. Ik haal hier vertrouwen uit.”

“Toen Anna van der Breggen me een berichtje stuurde, was ik super gelukkig. Zij is een grote inspiratie voor me en een grote kampioene. Het doet me dan ook nog meer plezier dat ze me graag naast haar in het team wil. Ik weet wat ik waard ben, maar als zo’n kampioene je contacteert, dan ben je dubbel gemotiveerd om samen dromen realiseren. Mijn doel is dan ook om op termijn klassiekers te winnen. Als je ergens in gelooft en er hard voor werkt, komen dromen uit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.