Sean Lake pakt Oceanische titel tegen de klok
donderdag 3 maart 2016 om 06:20

Sean Lake heeft zich in Bendigo gekroond tot kampioen van Oceanië tegen de klok. De Australiër van Avanti IsoWhey Sport bleef de Nieuw-Zeelander Joseph Cooper en zijn landgenoot Benjamin Dyball voor. Eerstgenoemde moest na dertig kilometer ruim dertig seconden toegeven op de winnaar, terwijl Dyball er bijna 45 seconden langzamer over deed. De 24-jarige Lake volgt Michael Hepburn op als Oceanisch kampioen tijdrijden.

In Australië reden slechts zestien wielrenners een tijdrit om het Oceanisch kampioenschap tijdrijden. Er stonden geen WorldTour-renners aan de start. Begin januari werd Sean Lake derde op het Australisch kampioenschap tijdrijden na Rohan Dennis en Richie Porte. Bij de vrouwen verdedigde Katrin Garfoot (Orica-AIS) met succes haar titel. Zaterdag 5 maart vindt het Oceanisch kampioenschap op de weg plaats.