Sepp Kuss kwam ten val in openingsrit Vuelta a Burgos: “Maar hij mankeert niks”
foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2024 om 09:58

Sepp Kuss kwam ten val in openingsrit Vuelta a Burgos: “Maar hij mankeert niks”

Sepp Kuss is tegen de grond gegaan in de eerste etappe van de Vuelta a Burgos. De Amerikaan kon echter al snel weer op de fiets kruipen, hij hield niets over aan zijn valpartij. “Al met al is het een goede dag geweest”, vertelde ploegleider Marc Reef na afloop van de eerste rit in Burgos.

De val van Kuss wordt op de officiële kanalen van Visma | Lease a Bike een ‘smetje op de eerste dag’ genoemd. “Gelukkig kon hij snel door en mankeert hij niets”, aldus Reef. Meer woorden maken ze er bij de Nederlandse ploeg, die Edoardo Affini nog naar een vierde plaats zagen sprinten, niet aan vuil.

“Een aantal renners van ons komt van hoogtestage en dan is zo’n eerste etappe altijd even wennen. We zijn hier om ons voor te bereiden op de grotere doelen voor het restant van het wielerseizoen, maar staan hier zeker niet met minder ambitie aan de start. We rijden voor een zo goed mogelijk klassement en dat is ook voor de rit van morgen onze missie. De laatste kilometer is oplopend en daar moeten we bij de les zijn”, sloot Reef af.

Geen wedstrijden gevonden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.