Sepp Kuss na ‘goede opwarming’ in Vuelta: “Ik kan blij zijn met de tijdrit die ik reed”
foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2024 om 09:15

Sepp Kuss na ‘goede opwarming’ in Vuelta: “Ik kan blij zijn met de tijdrit die ik reed”

De kop is eraf, ook voor Sepp Kuss. De Amerikaan van Visma | Lease a Bike zette zaterdag in de openingstijdrit niet zijn beste prestatie neer tegen de klok, maar was desalniettemin tevreden. “Een tijdrit als opener van een grote ronde is altijd pijnlijk”, vertelde hij na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Kuss – die vorig jaar de Vuelta a España wist te winnen en de komende weken dus als titelverdediger zal rondrijden – kwam na twaalf kilometer tot een eindtijd van 13m28s en werd daarmee 62ste in de daguitslag. Hij bleek aan de finish in Oeiras 53 seconden trager dan zijn winnende landgenoot Brandon McNulty. Maar nog belangrijker: hij verloor 36 tellen op Primoz Roglic, een van zijn grote concurrenten voor de eindzege.

“Een tijdrit als opener van een grote ronde is altijd pijnlijk”, liet Kuss na afloop weten op de website van zijn ploeg Visma | Lease a Bike. “Dit was alvast een goede opwarming voor wat er nog zit aan te komen de komende weken. Ik ben er vol voor gegaan. Ik kan blij zijn met de tijdrit die ik reed.”

De andere klassementskopman van Visma | Lease a Bike, Cian Uijtdebroeks, deed het met een tijd van 13m20s net iets beter. De jonge Belg wist zijn achterstand op Roglic te beperken tot 28 seconden.

De Nederlandse ploeg eindigde verder met twee renners in de top-5 van de tijdrit. Wout van Aert (3e) kwam drie seconden tekort voor de overwinning en eerste rode trui, Edoardo Affini (5e) moest dan weer acht tellen toegeven op de winnende tijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.