Sepp Kuss net op tijd in vorm voor Vuelta: “Ben klaar om mijn titel te verdedigen”
foto: Cor Vos
woensdag 7 augustus 2024 om 19:12

Sepp Kuss net op tijd in vorm voor Vuelta: “Ben klaar om mijn titel te verdedigen”

Sepp Kuss is net op tijd in vorm voor de Vuelta a España. De Amerikaanse renner rondde het werk van Visma Lease a Bike af op Lagunas de Neila én werd zo de nieuwe leider in de Vuelta a Burgos. “Ik heb vrij lang geworsteld met de naweeën van mijn coronabesmetting”, vertelde Kuss na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Ik ben hier heel blij mee. Het was een zware dag, deels door de hitte. Op de slotklim had ik het behoorlijk moeilijk, maar ik wilde het in ieder geval één keer proberen. Toen ik zag dat ik een gat had geslagen, ben ik zo hard mogelijk gegaan. Ik ben blij dat het gelukt is en ik wil mijn ploegmaats bedanken voor al het werk dat ze gedaan hebben”, laat Kuss weten via de officiële kanalen van Visma | Lease a Bike.

Voor Kuss is deze overwinning een opsteker, want hij moest in juli de Tour de France nog overslaan. De Amerikaan lijkt nu net op tijd weer in vorm te zijn, want de Vuelta staat alweer voor de deur. “Ik heb vrij lang geworsteld met de naweeën van mijn coronabesmetting. Gelukkig ben ik nu weer op niveau en het vertrouwen is terug. Ik ben klaar om mijn titel te verdedigen in de Vuelta.”

Ploegleider Marc Reef zag ook dat het goed was. “Dat Sepp meteen zo’n prestatie neerzet in zijn eerste wedstrijd geeft veel vertrouwen. (…) Vooraf hadden we gezegd dat we ons wilden voorbereiden op de Vuelta, een goed klassement rijden en vechten voor een ritzege. Dat laatste is bereikt en met de andere twee zijn we goed op weg. Ik verwacht morgen een zeer interessante strijd in de tijdrit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.