Simon Dehairs is Davide Bomboi te snel af in GP Rik Van Looy
Simon Dehairs - foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2024 om 17:24

Simon Dehairs is Davide Bomboi te snel af in GP Rik Van Looy

De derde editie van de GP Rik Van Looy is zaterdag gewonnen door Simon Dehairs. De jonge sprinter van de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck was na 181 kilometer sneller dan Davide Bomboi (Tour de Tietema-Unibet). De derde plaats ging naar Tim Torn Teutenberg (opleidingsploeg Lidl-Trek).

Het concept van de GP Rik Van Looy is al drie jaar hetzelfde: een relatief vlakke eendagskoers van zo’n 180 kilometer in de Kempen. De aankomst ligt al drie edities in Herentals. In het vlakke parcours lagen een aantal kasseistroken, maar deze waren redelijk kort. De verwachting was dan ook dat er gesprint ging worden voor de zege, zij het met een kleine groep.

Op dat scenario draaide het ook uit. In de straten van Herentals bleek de 23-jarige Dehairs over de rapste benen te beschikken, voor zijn 24-jarige landgenoot Bomboi van de Tietema-ploeg. De plekken drie en vier waren voor Lidl-Trek Future Racing met Teutenberg en toekomstig Visma | Lease a Bike-renner Niklas Behrens. Morten Aalling Nørtoft maakte de top-5 compleet.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.