zondag 30 juni 2024 om 16:30

Simon Yates in Barbershop: “Hoop in Tour de France grote wens te verwezenlijken”

Video De laatste keer dat hij in de kappersstoel zat, kan Simon Yates zich bijna niet meer herinneren, zo lang is het geleden. Door het vele koersen, al het reizen dat daarmee gepaard gaat en de hoogtestages in de voorbereiding was het er nog niet van gekomen. De Barbershop van Alpecin en WielerFlits komt dus goed van pas.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor de kopman van Jayco Alula is het alweer zijn zevende Tour de France. Tien jaar geleden was hij er voor het eerst bij. Parijs wist hij dat jaar niet te halen. Vorig jaar wel. Achter Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar en zijn broer Adam behaalde hij met een vierde plaats zijn beste resultaat tot nu toe.

“Net als vorig jaar ga ik weer voor het algemeen klassement”, vertelt een relaxte Yates zittend in de Alpecin Barbershop. “Maar dat gaat opnieuw een lastige strijd worden. Er zijn veel sterke concurrenten, maar vorig jaar was ik goed. Ik heb een nagenoeg identieke voorbereiding gehad, dus we gaan het zien. Net als vorig jaar begint de Tour meteen met een paar lastige etappes.”

In de Tour hoopt hij nog een grote wens te verwezenlijken. “De gele trui is de enige trui die ik nog nooit heb mogen dragen. De Vuelta a Espana heb ik kunnen winnen (in 2018, red.) en in de Giro d’Italia heb ik aan de leiding gestaan. Na mijn carrière zou ik het fantastisch vinden als ik alle drie de leiderstruien van een grote ronde aan de muur zou kunnen hangen. Inmiddels ben ik relatief oud, maar ik voel dat ik de benen nog heb om dit te realiseren.”

Iedere dag tijdens de Tour de France publiceren we in samenwerking met Alpecin een openhartig gesprek vanuit de kappersstoel. In deze serie nemen (oud-)wielrenners plaats in de mobiele barbershop van Alpecin Grey Attack om te praten over hun leven op en naast de fiets, en natuurlijk over de Tour de France.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.