Simon Yates kraakt Aru: ”Wat hij deed, was vuil en onsportief”
De al dan niet bewuste aanval van Fabio Aru op de flanken van de Mont du Chat, precies op het moment dat leider Chris Froome af te rekenen kreeg met mechanische pech, zorgt voor de nodige beroering in het peloton. Simon Yates, drager van de witte trui als beste jongere en de nummer zeven in de stand, heeft tegenover Cyclingnews een duidelijke mening over het voorval. ”Het was een vuile en onsportieve actie. Zoiets doe je gewoon niet tijdens de koers,” is de jonge Brit scherp.
Vooral het feit dat de Italiaan na afloop van de etappe beweert dat hij van niks wist, schiet bij Yates in het verkeerde keelgat. ”Dat is klinkklare onzin. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Het was een smerige actie. We horen als concurrenten respect voor elkaar te hebben. Chris had op dat moment mechanische pech, hij werd niet op waarde gelost.” Yates voorspelt dat de actie van Aru wel eens gevolgen op de langere termijn kan hebben. “Uiteindelijk heeft iedereen het recht om op zijn manier te koersen, maar dit is iets wat sommige renners niet snel zullen vergeten.”
En een renner die niet op kop kwam werd van zijn fiets getrapt, omdat er toch geen camera in de buurt was.
Dat gebeurde bij de jeugd al, ik heb er wel eens eentje laten zwemmen...
Hun dopingbeleid, hun fietsen, hun pakjes, hun kledij, aan alles zit een luchtje maar uci en aso gaan erin mee.
En toch blijf ik kijken. Wie is dan de dommerik?
Niet zeuren dus, gewoon aanvallen als je de kans ziet. Het is immers een sport waarbij de mens een combinatie vormt met zijn of haar materiaal. Een van beide uit balans? Dikke pech.
Dat is een opvatting die van oudsher veel aanhang in het wielrennen heeft. Ik hoor het Gerrie Knetemann nog zeggen (iets in de trant van: bij pech van een tegenstander rij je door of val je zelfs aan). Maar die schijnt ter discussie te staan;-)
In de tijd van Roger was het inderdaad toch veel beter !
Klopt weer niks van wat je zegt.
Het is nooit verplicht geweest de bal buiten te schieten.
Het gebeurde alleen uit sportiviteit.
Bij hoofdletsel is de scheidsrechter verplicht om af te fluiten maar dat heeft hier niks mee van doen.
Het hangt dus in 99% nog steeds van de spelers af wat ze doen.