Simon Yates wil zichzelf blijven verbeteren bij Visma | Lease a Bike: “Ik bewonder deze ploeg”
Foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2024 om 11:15

Simon Yates wil zichzelf blijven verbeteren bij Visma | Lease a Bike: “Ik bewonder deze ploeg”

Zoals u eind juni al op WielerFlits kon lezen, rijdt Simon Yates vanaf 2025 voor Visma | Lease a Bike. De Brit tekende er een tweejarige verbintenis en wordt door de ploeg gezien als een versterking voor zowel de klassementsploeg in grote rondes als een kanshebber in rittenkoersen van een week.

Diverse topteams waaronder INEOS Grenadiers hengelden naar Yates nadat bekend werd dat de Brit naar een nieuwe omgeving op zoek was. Al elf jaar komt hij uit voor het Australische Jayco AlUla waar hij in 2014 als prof debuteerde. Hij zag tweelingbroer Adam in 2021 eerst naar INEOS Grenadiers en later naar UAE Emirates gaan en nog de nodige stappen zetten. Dat was ook voor hem een motivatie om het eens bij een grotere ploeg met meerdere kopmannen te proberen. Daarom kreeg Visma | Lease a Bike de voorkeur op het voorstel van Israel-Premier Tech.

Volgens Visma | Lease a Bike behoort de 31-jarige Yates, die onder andere de Vuelta en Tirreno-Adriatico op zijn palmares heeft prijken, tot de beste klimmers van het peloton. “We zijn dan ook heel tevreden dat we iemand met zo’n staat van dienst hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen”, zegt ploegleider Grischa Niermann. “Hij is eeen absolute versterking voor onze klassementsploeg. Simon zal bij ons de kans krijgen om zelf voor een resultaat te gaan, maar evengoed een waardevolle kracht voor het team zijn in de bergen. We geloven erin dat hij dankzij onze manier van werken een nog hoger niveau kan halen.”

Yates had een duidelijk doel bij zijn transfer: sportief zichzelf nlijven verbeteren. “Dit is een team wat ik al lange tijd bewonder en de kans om me hierbij aan te sluiten kon ik niet laten liggen. Ondanks de mooie tijd die ik bij mijn huidige team gehad heb, had ik het gevoel dat het tijd was om van team te veranderen om mezelf te blijven verbeteren en het maximale uit mezelf te halen. Ik kijk ernaar uit om alle nieuwe teamgenoten en het personeel te ontmoeten en 2025 goed te beginnen.”

Yates reed ook mee in de meest recente Tour de France, maar kon daar zijn klassementsambities niet waarmaken met een twaalfde plaats. Wel pakte hij in de slotweek uit met enkele ontsnappingspogingen, die leidden tot een tweede plaats na Richard Carapaz in Superdévoluy en een derde plaats na Tadej Pogacar en Matteo Jorgenson op Isola 2000.

flag-nl Selectie Visma | Lease a Bike 2025

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.