Simone Roganti overleden door erfelijk hartprobleem, Tour de Tietema brengt indrukwekkend eerbetoon
foto: TDT-Unibet
maandag 9 september 2024 om 09:28

Simone Roganti overleden door erfelijk hartprobleem, Tour de Tietema brengt indrukwekkend eerbetoon

Simone Roganti is overleden aan de gevolgen van ventrikelfibrilleren (ook wel kamerfibrilleren) die hoogstwaarschijnlijk zijn ontstaan door een ‘genetisch defect’, ofwel een erfelijk probleem. In de geneeskunde noemt men dit ook wel VF en dat veroorzaakt hartritmestoornissen die een hartstilstand tot gevolg hebben. Volgens persbureau ANSA wees autopsie uit dat de 21-jarige Italiaan daaraan is overleden.

Volgens Tuttobiciweb had het Openbaar Ministerie van Pescara een dossier geopend om onderzoek te doen naar de dood van Roganti. De officier van justitie had de autopsie van de renner bevolen om de doodsoorzaak te achterhalen. Op vrijdagavond 30 augustus begaf het hart van Roganti het in zijn huis in Spoltore na een ‘plotselinge ziekte’, vijf dagen na zijn verjaardag. De Italiaan was bezig aan zijn derde jaar op Continental-niveau, waarbij hij vooral in Italië actief was. Hij reed voor g.K Vis-Colors for Peace.

Kort na zijn dood werd bekend dat de jongeling rond zijn verjaardag was afgereisd naar Schiphol, waar hij opgepikt werd door het management van Tour de Tietema-Unibet. Voor het Nederlandse ProTeam zou Roganti in 2025 zijn profdebuut maken.

Onder meer ploegeigenaar Bas Tietema en sportief directeur Julia Soek bezochten de uitvaart van de Italiaan. Een week na zijn overlijden bracht Tour de Tietema een indrukwekkend eerbetoon aan Roganti uit. Hieronder is de video te bekijken en de tekst via het Instagram-account te lezen. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.