Slaat Tom Pidcock de cross over deze winter? “Op dit moment nog geen plannen”
foto: Cor Vos
woensdag 4 september 2024 om 14:09

Slaat Tom Pidcock de cross over deze winter? “Op dit moment nog geen plannen”

Tom Pidcock weet nog niet of hij deze winter in het veld te vinden zal zijn. De Brit wil er na een vol seizoen nog niet aan denken. “Op dit moment heb ik nog geen plannen voor de winter in het veld”, vertelt hij bij de Tour of Britain aan Sporza. “Misschien plan ik later nog wat races in begin volgend jaar, maar daar is zeker geen haast bij.”

Het seizoen van de 25-jarige Brit is al lang. Pidcock begon begin februari in de Algarve en koerste sindsdien al 42 dagen op de weg. Daarnaast was de Brit ook met de mountainbike dit seizoen in de weer: hij won goud op de olympische spelen en recentelijk brons op het wereldkampioenschap.

Deze week is Pidcock, nog vermoeid en wel, in Groot-Brittannië te vinden voor de Tour of Britain. “Ik ben zondagavond pas aangekomen hier. Het was een korte nacht”, aldus de coureur van INEOS Grenadiers. “Ik voelde me dinsdag dan ook niet geweldig in de eerste rit. Ik had wat zware benen. Gelukkig was het een vrij rustige dag. Hopelijk voel ik me woensdag beter en kan ik me wat meer in de strijd mengen.”

De Brit wil door de vermoeidheid dus nog niet aan het veldrijden denken. Eerst heeft Pidcock rust nodig, al duurt dat nog wel even. Na de Tour of Britain reist de coureur namelijk door naar Canada voor de GP Québec en GP Montréal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.