Peter Sagan besluit loopbaan met tweede plaats op Slowaaks kampioenschap MTB
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 juli 2024 om 18:35

Peter Sagan besluit loopbaan met tweede plaats op Slowaaks kampioenschap MTB

De wielercarrière van Peter Sagan zit er na vandaag echt op. De 34-jarige Slowaak zette onlangs al een punt achter zijn loopbaan als wegwielrenner, maar heeft nu ook besloten om zijn professionele carrière als mountainbiker te beëindigen. Hij komt vandaag nog een laatste keer in actie.

Dat heeft zijn ploeg Pierre Baguette laten weten via sociale media. “Na zijn gezondheidsproblemen eerder dit jaar, zal Peter Sagan vandaag zijn professionele carrière in het mountainbiken beëindigen. Dit zal hij doen tijdens de Slowaakse nationale MTB-kampioenschappen in Košice”, deelt de ploeg mee op X.

De drievoudig wereldkampioen op de weg kreeg eerder dit jaar af te rekenen met hartproblemen en moest zelfs twee operaties ondergaan. Sagan hoopte aanvankelijk zijn carrière af te sluiten in de olympische mountainbike-wedstrijd in Parijs, maar die kans ging – mede door zijn gezondheidsperikelen – in rook op toen hij zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Sagan zal dus nog een laatste keer in actie komen: vandaag staat namelijk het Slowaaks kampioenschap cross-country op het programma. De zevenvoudig winnaar van de groene trui in de Tour de France reed zaterdag nog de Shorttrack-race en eindigde in die wedstrijd als tweede, na Matej Ulik.

Opvallend: het was voor het eerst sinds het Slowaaks kampioenschap op de weg van 2023 (criteriums daargelaten) dat Sagan nog eens een podiumplaats behaalde.

UPDATE 18.30 uur


Peter Sagan is er niet in geslaagd om zijn allerlaatste wedstrijd als prof te winnen. De Slowaak moest in het cross country-kampioenschap MTB opnieuw Matej Ulik laten voorgaan. Ulik kwam liefst vier minuten en twaalf seconden sneller over de aankomst dan de wielerlegende.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.