Søren Wærenskjold achtergelaten door eigen volgauto na pech: “Een lange wandeling naar huis”
Foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2024 om 15:14

Søren Wærenskjold achtergelaten door eigen volgauto na pech: “Een lange wandeling naar huis”

Søren Wærenskjold zag zijn olympische wegrit van zaterdag wel om een erg opmerkelijke reden tot een vroegtijdig einde komen. De bonkige Noor werd na een val met bijhorende materiaalpech prompt voorbijgereden en achtergelaten door zijn eigen volgauto.

Op het rondje in Parijs waren de remmen van Wærenskjold plots stuk gegaan, waardoor hij met hoge snelheid een bocht miste. De Noor kwam ten val en had nieuw materiaal nodig om zijn tocht verder te zetten. Hij zette zich keurig langs de kant van de weg en wachtte op de volgauto van de bondscoach, alleen had die hem niet gezien en werd Wærenskjold gewoon voorbijgereden. Daar reageerde hij gefrustreerd op.

De beelden gingen viraal en werden onder andere gedeeld door Visma | Lease a Bike-ploegbaas Richard Plugge. Het is geen geheim dat hij een voorstander is van het gebruik van oortjes, waardoor renners contact kunnen zoeken met hun ploegleider. Dat is alle WorldTour-koersen toegestaan, maar niet op WK’s en deze olympische wegrit, en daar uitte hij al meermaals kritiek op.

Ook de Noor deelde de beelden nog met de veelzeggende tekst ‘A long walk home’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.