Soudal Quick-Step kon Mikel Landa pas erg laat helpen: “Het was moeilijk met de radio”
foto: Cor Vos
donderdag 5 september 2024 om 18:09

Soudal Quick-Step kon Mikel Landa pas erg laat helpen: “Het was moeilijk met de radio”

Mikel Landa zal allesbehalve tevreden terugkijken naar de achttiende rit van de Vuelta. De Spaanse renner van Soudal Quick-Step moest de rol lossen op de laatste zware klim van de dag en verloor uiteindelijk meer dan drie minuten. “Het was lastig om Landa op tijd te helpen”, vertelde Casper Pedersen na afloop aan Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Landa kwam in moeilijkheden op de Puerto Herrera, een beklimming van eerste categorie. De klimmer had geen ploeggenoten bij zich en zijn ploeggenoten die in de vroege vlucht zaten, lieten zich pas érg laat uitzakken. Pedersen was een van die mannen en legt uit wat er gebeurde: “We wilden vandaag eigenlijk Mattia Cattaneo de kans geven om voor de rit te gaan. Hij knapt altijd zo veel werk op voor het team. Deze dag was echt voor hem.”

Cattaneo zat ook mee in de vlucht en zat er in de finale nog steeds bij, maar moest zich in extremis toch nog laten uitzakken om Landa te helpen. “Het plan ging eigenlijk heel goed. Maar soms heb je slechte dagen. Landa had het moeilijk en dus moesten we onze plannen omgooien. Een goede situatie werd zo ineens een slechte situatie, want we konden hem niet snel helpen. Het was moeilijk met de radio om te horen wat er nu echt was.”

“Ik heb eerst mijn werk gedaan voor Cattaneo, dat was plan een. Daarna heb ik mijn benen gespaard om dan nog alles op alles te zetten in de groep met Landa. Vansevenant en Cattaneo (de twee andere renners uit de vroege vlucht, red.) zaten nog een pak verder en konden pas later hun werk doen”, aldus Pedersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.