Soudal Quick-Step rekent op Evenepoel in Il Lombardia: “Maar we starten niet als de grote favoriet”
foto: Cor Vos
woensdag 9 oktober 2024 om 12:57

Soudal Quick-Step rekent op Evenepoel in Il Lombardia: “Maar we starten niet als de grote favoriet”

Ondanks de aanwezigheid van Remco Evenepoel, blaast Soudal Quick-Step niet te hoog van de toren in aanloop naar de Ronde van Lombardije (12 oktober). De Belg kon in de voorbije Italiaanse najaarsklassiekers namelijk geen vuist maken. “We starten niet als de grote favoriet”, aldus ploegleider Davide Bramati.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Remco Evenepoel gaf het voor de start van de Coppa Bernocchi al aan: “Ik voel dat de batterijen stilaan leeg beginnen te lopen.” Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. De kopman van Soudal Quick-Step ging nog wel in de aanval, maar speelde in de finale geen rol van betekenis. Dat zag ook zijn ploegleider Klaas Lodewyck. “Hij is verre van top. Dat zien we ook”, zocht de oud-renner in gesprek met Het Laatste Nieuws niet naar excuses.

“Je merkt duidelijk dat hij tegen de limiet zit. Niet als hij gewoon fietst, met een gelijkmatig tempo. Wel in volle inspanning. Het is nu zaak om goed te herstellen en zien wat er de komende dagen nog uit de bus kan vallen.”

In Tre Valli Varesine kon Evenepoel geen sportieve revanche nemen, aangezien de wedstrijd na zestig kilometer werd gestaakt wegens extreme regenval, en dus is het afwachten of hij in zijn laatste wedstrijd van het seizoen nog kan meedoen om de knikkers.

“Het spreekt voor zich dat we zaterdag een van de zwaarste wedstrijden van het seizoen zullen rijden”, blikt ploegleider Davide Bramati vooruit op Il Lombardia. “De acht beklimmingen op het parcours zullen het peloton geleidelijk uitdunnen en de aanwezigheid van de Colma di Sormano in de laatste zestig kilometer zal de race zeker in vuur en vlam zetten.”

“We starten niet als de grote favoriet, maar we zijn erop gebrand om een ​​goede wedstrijd te rijden, de Wolfpack-spirit te tonen en een solide resultaat te behalen.” Evenepoel kan zaterdag rekenen op steun van de volgende zes renners: Mattia Cattaneo, William Junior Lecerf, Fausto Masnada (drie jaar geleden nog tweede), Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Mauri Vansevenant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.