zondag 14 juli 2024 om 18:02

Soudal Quick-Step zag Remco Evenepoel alles goed doen: “Podium in de Tour is ook een overwinning”

Video Tom Steels, ploegleider bij Soudal Quick-Step, zag Remco Evenepoel een zeer goede etappe rijden in de Tour de France. Evenepoel werd derde op bijna drie minuten, maar doet andermaal een goede zaak in de strijd voor het eindpodium. “Dat was vandaag het eerste doel”, stelt Steels voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel moest op tien kilometer van de streep meteen afhaken toen Jonas Vingegaard aanviel. De Belg kon niet mee met Vingegaard en Tadej Pogacar, maar dat was volgens zijn ploegleider ook geen goed plan. “Klassement rijden in een grote ronde is je eigen grenzen kennen. Je moet niet proberen voor de show te blijven aanhaken en dan stil te staan. Het is een heel lange wedstrijd en dan moet je kiezen voor je eigen tempo. Hij staat nog steeds derde en heeft de renners achter hem weer op achterstand gereden. Dat is heel goed.”

“Hij is zeker gegroeid. Podium in de Tour is ook een overwinning. Als hij hier podium haalt, is dat weer een stap dichter om ooit eens de Tour te winnen. Je moet dat toch eens doen, op het podium staan van de Tour. Dan pas kan je zien of het ooit mogelijk is”, analyseert Steels.

“We hebben hem niet te veel doorgeven op de slotklim. Het is op dat moment vooral een gevecht tegen jezelf, net zoals in een tijdrit. Het is verstandig om eigen tempo te houden. De concurrentie lost nota bene ook. Vingegaard en Pogacar hebben de Tour al gewonnen en steken er gewoon bovenuit. Dan moet je kiezen voor veilgheid. Het eerste doel was vandaag ook het podium veiligstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.