Sprintsensatie Paul Magnier snelt naar tweede zege in Tour of Britain
foto: Cor Vos
vrijdag 6 september 2024 om 15:30

Sprintsensatie Paul Magnier snelt naar tweede zege in Tour of Britain

Paul Magnier heeft de vierde rit van de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De etappe eindigde op een massasprint in Newark-on-Trent, waar de nog erg jonge Magnier duidelijk sneller was dan Ethan Vernon en Erlend Blikra. Stephen Williams blijft leider.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vrijdag stonden er voor een keer geen zware heuvels op het menu in de Tour of Britain. De vierde etappe, die trok van Derby naar Newerk-on-Trent, was namelijk zo goed als vlak. Echt vlak is het er natuurlijk nooit, maar de verwachting was wel dat er ging gesprint worden om de overwinning.

INEOS Grenadiers begon net als donderdag de etappe met verschillende demarrages. Deze keer waren het Tom Pidcock en Ben Swift die het probeerden, maar alleen die laatste was succesvol. De Brit reed een tijdje alleen, maar kreeg daarna Liam O’Brien (Lidl-Trek Future Racing), Scott McGill (Project Echelon Racing) en Rowan Baker (Saint Piran) met zich mee. Dat bleek niet de gedroomde situatie te zijn voor Swift, want hij liet zich al snel na de samensmelting weer uitzakken naar het peloton.

Het werk werd verdeeld onder de sprintersploegen – foto: Cor Vos

Demarrages in finale
Zo kregen we dus een vroege vlucht van drie te zien. Hun voorsprong bleef de hele dag wel erg beperkt, want in het peloton zorgden Israel-Premier Tech en Soudal Quick-Step de controle. Zij hadden duidelijk hun zinnen gezet op de vlakke etappe. De vroege vluchters werden dan ook relatief makkelijk weer ingerekend, op zeventien kilometer van de streep.

Vervolgens kregen we geen klassieke sprintvoorbereiding, want er werd nog verschillende keren aangevallen. Onder meer Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe en Ethan Hayter probeerden het, maar kregen weinig ruimte. Israel-Premier Tech en Soudal Quick-Step zetten zich dan maar weer op kop, om ervoor te zorgen dat we toch een sprint zouden te zien krijgen in de straten van Newark-on-Trent.

Remco Evenepoel toonde zich een paar keer vrijdag – foto: Cor Vos

Magnier pakt zijn tweede
Dat was ook het geval. Het waren de mannen van Uno-X Mobility die als eerste de laatste kilometer ingingen. Zij brachten zo Erlend Blikra in stelling, maar de Noor kon het werk van zijn team niet afmaken. Het was Paul Magnier die zijn sprint perfect wist te timen en overtuigend naar zijn tweede ritzege snelde. Ethan Vernon werd tweede, Blikra derde. Nederlander Casper van Uden niet mee om de prijzen en werd negende. Stephen Williams blijft na een relatief rustige rit leider.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.