Stagiair Jelte Krijnsen pakt tweede profzege in één week: “Het is zo speciaal!”
vrijdag 23 augustus 2024 om 20:56

Stagiair Jelte Krijnsen pakt tweede profzege in één week: “Het is zo speciaal!”

Jelte Krijnsen verraste alles en iedereen in de Druivenkoers-Overijse. De 23-jarige Nederlander won de Belgische eendagswedstrijd bij zijn debuut voor Q36.5 Pro Cycling en dat tijdens zijn stageperiode. “Ik kan nog steeds niet geloven wat er deze week is gebeurd!”, geeft hij aan via de ploegsite.

“Het plan was om tijdens het eerste deel van de race rustig te blijven en goed vooraan gepositioneerd te blijven. Met nog 100 km te gaan waren er wat aanvallen van enkele belangrijke renners en ik volgde gewoon hun wielen. Daarna was het constant aanvallen, aanvallen, de hele tijd”, is te lezen op de site van de Zwitserse ploeg.

Krijnsen viel in de absolute slotfase van de koers aan uit een kleine kopgroep. Alles verliep volgens plan geeft de Nederlander aan. “Voor de race had Aart Vierthouten het plan gemaakt dat als we in de kopgroep zouden zitten, we net voor de laatste klim met nog 7,4 km te gaan moesten aanvallen. Hij zei me steeds dat ik me aan het plan moest houden. Dat is wat ik deed. Ik viel precies op dat moment aan en ze konden het gat niet meer dichten.”

foto: Cor Vos

In de kopgroep ontstond na de aanval van Krijnsen enige twijfel. Toen Gianni Vermeersch en Matis Louvel alsnog de oversteek wilden maken, bleek dat te laat. De stagiair kreeg alles mee via zijn oortjes. “Ik reed weg en ging vol gas naar de finish. Aart zat op de radio en riep: blijf doorgaan! Blijf doorgaan! Ze kijken naar elkaar in de groep achter je. Dus ik keek niet om, ik trapte gewoon zo hard mogelijk op de pedalen!”

De overwinning in de Druivenkoers-Overijse is voor Krijnsen de tweede overwinning in amper een week tijd. De Nederlander won in dienst van Parkhotel-Valkenburg ook al de vierde etappe in de Ronde van Denemarken. “Ik kan nog steeds niet geloven wat er deze week is gebeurd!”

“Twee profzeges in twee weken en nu deze overwinning in mijn eerste race voor het Q36.5 Pro Cycling Team. De jongens hebben me echt goed gesteund en ik ben zo dankbaar dat ik de kans kreeg om het af te maken met een overwinning, het is zo speciaal!”, laat hij ten slotte optekenen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.