Steegmans niet in Tour want “uit vorm”
dinsdag 23 juni 2009 om 19:50

Steegmans niet in Tour want “uit vorm”

De kogel is door de kerk: Gert Steegmans mag van Katusha niet mee naar de Tour de France. De spurter, die weigerde een aan zijn contract toegevoegde clausule te tekenen, is door zijn ploeg vervangen door Michail Ignatiev.

Steegmans twijfelde al wekenlang of hij de nieuwe clausule zou ondertekenen. Hierin stond dat een renner die met doping in aanraking kwam vijfmaal zijn jaarsalaris aan de ploeg schuldig was. De gepakt Antionio Colom Mas had dit nog niet ondertekend, Kenny Dehaes wilde het niet en vertrekt bij Katusha vanwege tegenvallende resultaten. De andere renners hebben waarschijnlijk wel allemaal de clausule ondertekend.

Maar degenen die denken dat dit ook maar íets te maken heeft met de uitsluiting van Steegmans, komen bedrogen uit. “Nee, daar heeft het niets mee te maken”, verzekert sportdirecteur Dmitri Konisjev aan Infostrada Sports. “Dat hij niet start, komt door zijn slechte resultaten dit jaar. Hij is niet goed in vorm. En Ignatiev is een jonge talentvolle Rus.”

Feitelijk wordt Steegmans vervangen door Danilo Napolitano, die de plek van Evgeny Petrov inneemt op de Tourlijst. “Hij is goed in vorm en deed het prima in de Ster Elektrotoer.” Aan klassementsambities verder geen gebrek bij de Russische ploeg. “Vladimir Karpets gaat voor een plek bij de eerste vijf in het algemeen klassement.”

Selectie Katusha voor Tour de France
Vladimir Karpets (Rus), Aleksandr Botcharov (Rus), Joan Horrach (Spa), Michail Ignatiev (Rus), Sergeuei Ivanov (Rus), Danilo Napolitano (Ita), Filippo Pozzato (Ita), Nikolai Trussov (Rus) en Stijn Vandenbergh (Bel).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.