Steegmans weet niet of hij start vandaag
vrijdag 12 juni 2009 om 11:05

Steegmans weet niet of hij start vandaag

Gert Steegmans heeft nog altijd niet het beruchte document van het Team Katusha ondertekend. In het document staat dat als je betrapt wordt op het gebruik van doping je vijf maal je jaarsalaris moet betalen.

“Ik weet niet of ik mag starten in de zesde rit van de Dauphiné Libéré,” aldus Steegmans. “Hoe kun je dit oplossen, als de ploeg zelfs het probleem niet ziet?”

Zij manager bij Katusha, Andrei Schmil, zei eerder deze week dat de Belg niet wilde tekenen, omdat hij iets te verbergen zou hebben. “Ik heb intussen bij de UCI een attest gevraagd én gekregen dat ik niet verdacht ben. Maar op deze manier verlies ik het plezier in de wielersport.”

“Gert gelooft in het rechtsprincipe dat een partner niet eenzijdig een contract kan veranderen,” aldus de manager van Steegmans, Paul de Geyter in Het Laatste Nieuws. “Ploegleider Serge Parsani heeft me overigens laten verstaan dat ze Gert liever kwijt dan rijk zijn. Katusha kan hem niet ontslaan, maar ze zullen proberen om hem weg te pesten. De Tour mag hij in de huidige omstandigheden vergeten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.