Stefan Küng boekt eindelijk zijn eerste individuele zege in een grote ronde: “Lang voor gestreden”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2024 om 19:54

Stefan Küng boekt eindelijk zijn eerste individuele zege in een grote ronde: “Lang voor gestreden”

Het wilde al die jaren maar niet lukken. Stefan Küng stapelde de ereplaatsen op in belangrijke tijdritten, maar er bleek altijd wel iemand sneller. Tot vandaag. In de slottijdrit van de Vuelta a España reed de Zwitser namelijk naar zijn eerste (individuele) ritzege in een grote ronde.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Er viel dan ook een last van zijn schouders, zo bleek wel in het flashinterview. “Dit is geweldig. Eindelijk is het raak! Ik heb er lange tijd voor gestreden. Ik wilde vandaag echt winnen. Ik moest voluit gaan op dit parcours en het dan zien vol te houden. Ik heb echt ontzettend afgezien. Ik ben heel blij met mijn eerste zege in een grote ronde.”

De 30-jarige Küng won in 2018 met zijn ploeggenoten van Groupama-FDJ al eens een ploegentijdrit in de Tour de France, maar heeft nu ook zijn eerste individuele ritzege op zak. De tweevoudig Europees kampioen tegen de klok bleek veruit de snelste op het biljarvlakke parcours in Madrid. Het verschil met de tweede renner in de daguitslag, Primoz Roglic, was een halve minuut.

“Het is altijd mooi om met een halve minuut voorsprong te winnen. Dat is een teken dat je de beste bent en het geen toeval is. Mijn harde werk is nu eindelijk beloond. Ik probeer altijd het maximale uit mezelf te halen. Ook de ploeg werkt ontzettend hard. Ik moet Groupama-FDJ dan ook bedanken. Ze hebben altijd in me geloofd en het is mooi om ze nu terug te betalen. Dit voelt goed.”

“Ik hoef nu niet meer te zoeken naar motivatie voor EK en WK”
Voor Küng is het bovendien een geweldige opsteker richting het EK (komende woensdag) en WK tijdrijden (22 september). “Er komen nu enkele belangrijke tijdritten aan. Als je vertrouwen hebt, wil je blijven doorgaan. De Vuelta is in mijn ogen de best mogelijke voorbereiding op het WK. Ik hoef nu ook niet te zoeken naar motivatie. Ik heb nu erg veel vertrouwen en ik hoop deze lijn door te trekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.