Steff Cras verlegt focus naar Vuelta na ongelukkige Tour-exit
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juli 2023 om 10:38

Steff Cras verlegt focus naar Vuelta na ongelukkige Tour-exit

Steff Cras gaat zich de komende weken voorbereiden op de Vuelta a España. De Belgische klimmer van TotalEnergies moest vorige week opgeven in de Tour de France na een valpartij die veroorzaakt werd door een onoplettende toeschouwer, maar kijkt nu vooruit.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Kort na de valpartij en zijn exit in de Ronde van Frankrijk was Cras nog furieus op de toeschouwer. “Als je als toeschouwer een meter vooruit stapt en niet wil wijken als het peloton afkomt, dan blijf je beter thuis. Je hebt geen respect voor de renners. Ik hoop dat je je heel erg schuldig voelt! Door jou moet ik de Tour verlaten”, schreef hij op sociale media. Cras stond op dat moment dertiende in het klassement.

De fysieke schade viel mee bij de Belg, die geen breuken had overgehouden aan de crash. Daardoor kan hij nu vooruitkijken. “Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik gehad heb de voorbije dagen. Dat betekent veel voor mij en mijn familie”, zegt Cras op Instagram. “Samen met de ploeg hebben we besloten om tijd te nemen en toe te werken naar de Vuelta a España.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.