Steffen De Schuyteneer snelt naar eerste profzege in Tour of Taihu Lake
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 10 oktober 2024 om 08:56

Steffen De Schuyteneer snelt naar eerste profzege in Tour of Taihu Lake

Steffen De Schuyteneer heeft in de Tour of Taihu Lake (2.Pro) zijn eerste overwinning bij de profs gegrepen. De 19-jarige Belg van Lotto Dstny bleef in Qidong de Estse sprinters Rait Ärm en Martin Laas voor. Die laatste gaat nog wel altijd aan de leiding in het algemeen klassement.

Ook in de tweede etappe van de Tour of Taihu Lake leek een massasprint niet te vermijden. De rit was niet eens tachtig kilometer lang en voerde over biljartvlakke wegen, van en naar Qidong. Het bleek voor de sprintersploegen dan ook een koud kunstje om de boel te controleren.

De meeste ogen waren – zeker na de openingsrit – gericht op Martin Laas. De rappe Est, die tegenwoordig uitkomt voor Ferei Quick-Panda Podium Mongolia Team, moest dit keer echter zijn meerdere erkennen in Steffen De Schuyteneer. De jonge Belg wist zijn wiel namelijk als eerste over de streep te drukken, en zo de etappe te winnen.

Het is voor de nog maar 19-jarige De Schuyteneer zijn eerste overwinning bij de profs. De beloftevolle sprinter komt dit seizoen (normaliter) nog uit voor de opleidingsploeg van Lotto Dstny, maar zal volgend jaar zijn debuut als profwielrenner maken. Hij tekende eerder dit jaar namelijk een driejarig contract bij de hoofdmacht van Lotto.

Sprinttalent 
Het is zeker niet de eerste keer dat De Schuyteneer zijn neus aan het venster weet te steken in 2024. In het voorjaar was hij al goed voor heel wat ereplaatsen in onder meer Olympia’s Tour en de Tour du Loir et Cher. Vervolgens won hij twee etappes en het eindklassement in het H4A Beloften Weekend. Zijn grootste wapenfeit volgde in de Giro Next Gen, met winst in de vijfde etappe naar Cremona.

De Tour of Taihu Lake telt dit jaar vijf etappes en duurt nog tot en met zondag. De rittenkoers heeft iets weg van een sprintersparadijs, want ook de komende drie ritten zijn op het lijf geschreven van de rappe mannen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.