zondag 7 juli 2024 om 18:42

Steven de Jongh baalt van mislopen ritzege Jasper Stuyven: “K*t!”

Video Grote teleurstelling bij Lidl-Trek na afloop van de gravelrit in de Tour de France. Jasper Stuyven leek even op weg naar de zege, maar werd in de slotkilometer bijgehaald door zijn vroegere vluchtmakkers. “K*t”, baalde ploegleider Steven de Jongh voor de camera van WielerFlits.

“Met die groep met Turgis erin, wisten we dat hij niet in een sprint ging winnen. Bovendien was er nog dreiging van achteruit met die groep met Van der Poel en Girmay. We hadden de finale goed verkend en wisten een aantal momenten waar het goed was om te gaan. Jasper zocht een heel goed moment uit”, legde De Jongh uit waarom Stuyven op een dikke elf kilometer van de finish wegreed uit de kopgroep. Tien kilometer later werd hij weer gegrepen. “Helaas lukte het net niet. Dit is klote.”

‘Suicide-pull’ van Lutsenko
Stuyven kende een atypische voorbereiding op de Tour de France, want de Belg zou aanvankelijk niet van start gaan. Toch is hij duidelijk op niveau. “Na zijn operatie (Stuyven werd geopereerd na een val in Dwars door Vlaanderen, red.) keerde hij al heel sterk terug in de Giro. Daarna heeft hij gerust en zich voorbereid op de Ronde van België, waar hij al goed was. Daarna reed hij ook nog een goed BK. Toen we met blessures en ziektes te maken kregen, gaf hij al aan dat hij er klaar voor was. Het is altijd een droom om zo’n renner mee te nemen.”

“Hij kan ook met opgeheven hoofd terugkijken op deze etappe. Dat Lutsenko dan een suicide-pull doet om hem terug te pakken, had ik ook even niet in mijn script staan.”

Geen voorstander van gravelrit
De Jongh is niet zo’n voorstander van een gravelrit in de Tour, vertelde hij. “Het is een heel mooie koers geweest, maar het gravel was vrij los vandaag. Dat levert toch de nodige risico’s op. Ciccone staat nog vrij kort en kan nog kort rijden, dus je hebt genoeg te verliezen. En je wilt ook geen andere renners verliezen. Een valpartij is altijd klote”, aldus de Nederlander, die enkele dagen geleden kopman Mads Pedersen op zag geven vanwege de gevolgen van een eerdere val.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.