Stijn Devolder: “Ben klaar voor de Ronde van Vlaanderen”
maandag 31 maart 2014 om 12:33

Stijn Devolder: “Ben klaar voor de Ronde van Vlaanderen”

stijn devolder

foto: Sirotti

Het scheelde niet veel of Stijn Devolder had gisteren op het podium gestaan van Gent-Wevelgem. De Belgische kampioen leek in de finale van de wedstrijd samen met Silvan Dillier (BMC) en Andrey Amador (Movistar) de massasprint te ontlopen. Het drietal had de finishlijn in het zicht toen ze op één kilometer van de streep werden bijgehaald door een op hol geslagen peloton. “Ik denk dat ik niet meer kan wegsteken dat ik klaar ben voor de Ronde van Vlaanderen”, liet Devolder na afloop weten aan Het Nieuwsblad.

“In Harelbeke kenden we wat pech omdat Fabian Cancellara was opgehouden door die massale valpartij en dat wij dus alles in het werk moesten stellen om hem weer naar voren te brengen naar de vier koplopers. Uiteindelijk kregen we geen steun van de andere ploegen en zat een overwinning er in Harelbeke niet meer in”, legt de renner van Trek uit.

“Vandaag (gisteren, red.) kon ik vol voor de overwinning gaan maar lukte het net niet. Eigenlijk geloofde ik op twee kilometer van de finish nog volledig in onze slaagkansen, maar dan naderde het peloton ineens enorm en werden we toch nog ingelopen.”

Devolder vertrok direct na afloop van de wedstrijd voor een extra trainingslus: “Ik ga nu nog wat bijtrainen voor de Ronde van Vlaanderen. Mijn vader wacht me op met de brommer. Ik trek na deze koers van 233 kilometer nog een fiks streepje bij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.