Stijn Devolder tekent bij Radioshack-Nissan-Trek
vrijdag 14 september 2012 om 16:11

Stijn Devolder tekent bij Radioshack-Nissan-Trek

foto: Il Piccolo Airone

Het gerucht deed al een tijd de ronde, maar nu lijkt het echt officieel. Stijn Devolder verkast naar Radioshack-Nissan Trek. De Belg kon niet goed uit de voeten bij Vacansoleil-DCM en hoopt bij de ploeg van Johan Bruyneel zijn oude vorm weer terug te vinden. Devolder komt bij zijn nieuwe werkgever zijn ex-sportdirecteur en mentor Dirk Demol weer tegen.

Demol was echter niet betrokken bij de transfer: “Laat me eerlijk en duidelijk zijn. De transfer is er niet op mijn vraag gekomen maar het was Johan Bruyneel zelf die ervoor zorgde dat Stijn Devolder volgend seizoen in dienst gaat rijden van het RadioShack-Nissan-Trek-team,” zo zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

“Natuurlijk zal het mijn taak worden om Stijn weer op niveau te brengen. Ik ken hem als geen ander en volg die jongen al sinds de jeugdcategorieën. Het deed me echt waar pijn aan mijn hart toen ik zag welk kwakkelseizoen Devolder dit jaar doormaakte,” meldt Demol.

De ploegleider van Radioshack hoopt Devolder weer op zijn oude vorm te brengen. “Nergens lukte het nog, hij voelde zich niet goed in het vel en dan kan hij niet presteren. Het is mijn taak om hem nu terug een pak vertrouwen te geven en hem weer te brengen naar zijn oude niveau. Ik ga deze uitdaging zeker aan en hoop dat ik slaag in mijn opzet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.