Straffen kosten Van Schip en Hesters mogelijke medailles op WK afvalkoers
foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 15:17

Straffen kosten Van Schip en Hesters mogelijke medailles op WK afvalkoers

Geen medailles voor Nederland en België op de afvalkoers voor mannen tijdens het WK baanwielrennen. Jan-Willem van Schip deed lang mee om de medailles, maar werd uit koers gehaald door een ongeoorloofde beweging in een sprint. Eerder werd ook al de Belgische deelnemer Jules Hesters om diezelfde reden bestraft. De gouden medaille ging naar thuisrijder Tobias Hansen.

Jan-Willem van Schip was de Nederlandse deelnemer aan de afvalkoers en namens België deed Jules Hesters mee. Zij namen het op tegen onder meer Elia Viviani, Dylan Bibic, Noah Hobbs en thuisrijder Tobias Hansen.

Voor Hesters waren de druiven zuur, want hij werd al heel vroeg uit de koers gehaald door de jury na een ongeoorloofde manoeuvre en kon een medaille dus vergeten. Vervolgens werd de wedstrijd meermaals geneutraliseerd als gevolg van valpartijen, waardoor het ritme wat uit de koers ging. Van Schip liet zich niet gek maken en deed zo mee in de top-10.

Uiteindelijk gingen Van Schip, Viviani, Hansen, Bibic, Diogo Narciso en Mario Anguela strijden om de medailles. De Spanjaard en de Portugees vielen als eerste af, waardoor een medaille voor het grijpen lag voor de Nederlander. Een ongeoorloofde manoeuvre in de sprint tegen Narciso kwam Van Schip echter duur te staan, waardoor hij een medaille misliep.

Het goud ging naar een ijzersterke Tobias Hansen, die Elia Viviani klopte in de eindstrijd. Het brons was voor Bibic, die profiteerde van de straf die gegeven werd aan Van Schip.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.