maandag 15 juli 2024 om 18:30

Strijdvaardige Jonas Vingegaard houdt geloof in eindzege: “Ik blijf vechten, met alles wat ik heb”

Interview Jonas Vingegaard legt zich nog niet neer bij zijn voorlopige tweede plaats in de Tour de France. Integendeel zelfs. De kopman van Visma | Lease a Bike blijft ondanks het nieuwe tijdverlies een dag eerder nog volop geloof houden in de gele trui. “Mentaal kraak ik nooit.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vooral trots is wat overheerst bij Vingegaard. Op de flanken van de Plateau de Beille haalde hij zijn beste beste niveau ooit. “Maar als iemand beter is moet je dat accepteren. Hij (Tadej Pogacar, red.) is op dit moment beter. Hopelijk kan ik dat nog draaien in derde week.”

Strijdvaardig
In het algemeen klassement is het verschil inmiddels opgelopen naar 3.09, maar dat verschil weerhoudt hem er niet van in het geel te blijven geloven. “Ik leg mij niet zomaar neer bij deze uitslag. Deze wedstrijd heb ik al twee keer gewonnen. Ik ben hier niet gekomen om tweede te worden. Ik ga er alles aan doen om dat te realiseren.”

“Pogacar ziet er op dit moment heel sterk uit. Maar we weten ook dat hij in het verleden in week drie wel eens een slechte dag heeft gehad. Er kan nog heel veel gebeuren. Mentaal kraak ik nooit. Ik blijf vechten, met alles wat ik heb. Ik heb nog geen geloof verloren”, klinkt het strijdvaardig.

Tadej aanvallen
Aan het verdedigen van zijn tweede plek wil hij voorlopig nog niets weten. “Remco (Evenepoel, red.) rijdt ook écht heel sterk. Dat hebben we gisteren en eergisteren gezien. Maar om eerlijk te zijn kijk ik niet achterom, maar juist vooruit. Ik ga liever proberen Tadej aan te vallen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.