Stybar en Boonen zien Wiggins als topfavoriet voor Roubaix
Foto: Sirotti
zaterdag 11 april 2015 om 09:44

Stybar en Boonen zien Wiggins als topfavoriet voor Roubaix

Etixx-Quick Step verwacht zondag veel van Bradley Wiggins in Parijs-Roubaix. Voor zowel Zdenek Stybar als Tom Boonen is hij de topfavoriet. “We weten allemaal dat wanneer hij zijn zinnen heeft gezet op iets, hij meestal ook in zijn opzet slaagt”, aldus Stybar in Het Nieuwsblad.

“Ook al hebben we hem de voorbije weken misschien nog niet zo vaak gezien, wat telt voor hem is Roubaix”, vervolgt de 29-jarige Tsjech. “Hij is de man die ik zondag in de gaten zal houden. Natuurlijk is er ook Alexander Kristoff, maar ik dicht Wiggins meer kansen toe op de zege.”

Tom Boonen – die zelf niet mee zal doen – is het met zijn ploegmaat eens. “Voor mij is hij de grote favoriet zondag. Een buitengewoon renner, zoals je er in elke generatie maar één hebt. Ervaring? Die heeft hij. Iedereen ziet hem als ronderenner, maar vergeet niet dat hij Roubaix minstens tien keer heeft gereden.”

“Sky is sterk genoeg om te controleren en om de koers hard te maken. Bradley zal aanvallen op Carrefour de L’Arbre, denk ik. En aan de meet wordt hij met een klein groepje moeilijk te kloppen. Hij heeft de ervaring op de piste. Bradley probeert iets buitengewoons, iets wat in geen dertig jaar meer gezien is”, besluit Boonen.

RIDE Magazine
27 Reacties
11-04-2015 20:44
als wiggo topfavoriet is zet boom er dan ook maar bij,gaat zeker podium rijden mits hij verkost blijft van pech en dergelijke

boom zal zeker beter zijn dan Terpstra of seph,boom verkeert momenteel in topvorm
11-04-2015 22:12
@tuubke
Google eens op Mapei in de jaren negentig.... De voorloper van QuickStep.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.