Stybar: “Zal lastig worden om de leiderstrui te behouden”
Foto: ANSA
vrijdag 11 maart 2016 om 08:45

Stybar: “Zal lastig worden om de leiderstrui te behouden”

Zdenek Stybar mag zich na de etappe naar Pomarance de nieuwe leider in Tirreno-Adriatico noemen. De 30-jarige Tsjech plaatste in de finale een beslissende demarrage en nam daardoor de leiderstrui over van Daniel Oss. Stybar hoopt het blauwe tricot tot en met het einde te behouden, maar beseft dat dit lastig zal worden.

Stybar had deze rit uitgekozen. “Al twee weken geleden sprak ik met sportdirecteur Davide Bramati over deze technische aankomst”, vertelt hij op de site van zijn ploeg. “Ik was gefocust, wist het plan en ging er voor. Dit was mijn kans en het is gelukt. Ik ben erg blij met deze zege, vooral na het missen van de  zege in de ploegentijdritt en Strade Bianche. De vorm is goed en dat stemt tot tevredenheid. De Tirreno is het begin van een belangrijk blok koersen waarin ik me wil tonen”, aldus Stybar.

Zijn voorsprong in het algemeen klassement bedraagt negen seconden. “Ik zou deze blauwe trui graag mee naar huis nemen, maar weet dat dit lastig wordt. De rit naar Monte San Vicino (zondag, red.) is zwaar, maar ik ga ervoor vechten. We hebben voor die rit ook Gianluca (Brambilla, red.), hij heeft de juiste conditie te pakken,” geeft Stybar aan.

Stybar gaat vandaag van start in de blauwe leiderstrui, maar kreeg ook de rode (puntenklassement) en groene (bergklassement) trui uitgereikt. Ploeggenoot Bob Jungels staat aan de leiding in het jongerenklassement.

RIDE Magazine
3 Reacties
11-03-2016 10:32
Niet lastig, onmogelijk.
11-03-2016 14:51
30 jaar alweer.. De tijd gaat snel.
12-03-2016 18:48
Zijn kansen stijgen door de afgelasting van de etappe morgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.