Belgische bondscoach over neutraliseren Van der Poel: “Van Aert zei dat hij het ging proberen”
foto: Raymond Kerckhoffs
zaterdag 3 augustus 2024 om 18:28

Belgische bondscoach over neutraliseren Van der Poel: “Van Aert zei dat hij het ging proberen”

Interview Sven Vanthourenhout hield het niet droog na de olympische wegrit in Parijs. De zege van Remco Evenepoel maakte veel emoties los bij de Belgische bondscoach. “We staan hier op de Olympische Spelen, dit is het allerhoogste”, zei hij tegen onder meer WielerFlits.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“We schrijven als ploeg geschiedenis. Dat ik hier deel van uit mag maken, is ook voor mij moeilijk te geloven…”, vervolgde Vanthourenhout, voordat hij even brak. “Het is iets waar we heel fier op moeten zijn, denk ik. Waar ik ook heel fier op ben – en dat heb ik gisteren ook al gezegd tegen die vier man – is dat ik hier weer opnieuw met hen was. En dat ik een staf heb waar ik op kan rekenen.”

Vanthourenhout legde uit dat de medailles op de olympische tijdrit – goud voor Evenepoel, brons voor Wout van Aert – de ploeg heel veel vertrouwen gaven. “We konden daardoor wat bluffen in de eerste honderd kilometer. We zeiden: we gaan zeker niet als eerste rijden. Maar op een gegeven moment moet je je kopmannen ook niet nerveus laten worden. Toen hebben we Tiesj (Benoot, red.) mee laten rijden, maar wel op zo’n manier dat de rest het ook zou voelen. De helft van het peloton moest op zijn tandvlees zitten. Tiesj heeft geweldig werk geleverd.”

Van Aert schaduwde Van der Poel
Dat deed ook Wout van Aert, vindt Vanthourenhout. De nummer drie van de tijdrit neutraliseerde twee aanvallen van Mathieu van der Poel. “Niemand, maar ook niemand ter wereld kan een helling als Montmartre oprijden zoals Mathieu van der Poel. Hij is een fenomenale atleet die een inspanning kan leveren waar iedereen normaal gezien bij gaat zitten. We hebben het daar uitvoerig over gehad. Wout zei: ‘Ik ga het proberen, ik heb niks te verliezen. Ik ben de enige van de vier die dat zou moeten kunnen, of in ieder geval in de buurt komen. Dus ik neem de verantwoordelijkheid om dat te doen’.”

“Remco zijn punt hadden we later gelegd. En daar is hij uiteindelijk ook weggereden. Dat was voor iedereen duidelijk. Het leek allemaal gemakkelijk, maar je hebt de kwaliteit van de jongens nodig om dit neer te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.