Sven Vanthourenhout op weg naar Soudal Quick-Step? Dit zegt Patrick Lefevere erover
foto: Cor Vos (archief)
maandag 14 oktober 2024 om 15:39

Sven Vanthourenhout op weg naar Soudal Quick-Step? Dit zegt Patrick Lefevere erover

Sven Vanthourenhout nam na het WK in Zürich afscheid als bondscoach van België. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet bekend, maar hij voert op dit moment wel gesprekken. Zowel het UAE Emirates van Tadej Pogacar als het Soudal Quick-Step van Remco Evenepoel zijn opties, al lijken er bij de Belgische ploeg – op organisatorisch vlak – weinig veranderingen op til.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Volgens Het Nieuwsblad is er al een ‘informeel gesprek’ geweest tussen Vanthourenhout en Jurgen Foré, de COO van Soudal Quick-Step. Beide partijen wilden voorafgaande aan het WK in Zürich echter nog niet concreet worden, maar teammanager Patrick Lefevere lijkt in gesprek met Cyclingnews nu wel een tipje van de sluier op te lichten.

“Ik heb met Sven gesproken, maar we nemen voor onze teamdagen geen beslissing”, geeft Lefevere aan. De grote man achter Soudal Quick-Step lijkt niet erg enthousiast om een Performance Manager binnen te halen. “Performance is het nieuwe sexy woord, toch? Maar wat zijn de kwaliteiten van een Performance Manager? Wat moet je studeren om er een te worden? De lessen van de straat? Of de lessen van school?”

Vanthourenhout weet het nog niet
Vanthourenhout kon begin oktober nog weinig vertellen over zijn sportieve toekomst. “Op dit moment weet ik nog niet waar ik aan de slag zal gaan, maar het is wel de bedoeling om binnenkort de gesprekken verder te zetten”, aldus de oud-veldrijder in gesprek met VTM.

“Opnieuw samenwerken met Remco Evenepoel bij Soudal Quick-Step? Dat is één van de opties. Ook UAE met Pogacar, die ik een schitterende atleet vind, sluit ik niet uit, al ligt dat wat moeilijker. Na zo lang te hebben samengewerkt met de beste Belgen, wil je daar toch ergens bij blijven aanleunen.”

“Ik zou alleszins graag in een gelijkaardige functie blijven verder werken. Ik wil mensen met elkaar verbinden en het beste in hen naar boven halen. Ook stages en competities mee coördineren spreekt me aan. Tegen eind oktober, begin november zal er wel iets uit de bus vallen om in december weer vol aan de slag te kunnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.