Sven Vanthourenhout stopt na het WK in Zürich als bondscoach
foto: Cor Vos
maandag 9 september 2024 om 15:10

Sven Vanthourenhout stopt na het WK in Zürich als bondscoach

Sven Vanthourenhout is bezig aan zijn laatste weken als bondscoach van België. De West-Vlaming, die met onder meer Remco Evenepoel en Wout van Aert grote successen boekte, zal na het WK in Zürich afscheid nemen. De beslissing is ‘in onderling overleg genomen’, klinkt het op de site van Belgian Cycling, de Belgische wielerbond.

Vanthourenhout is al sinds 2017 bij de Belgische wielerbond KBWB betrokken, destijds enkel als bondscoach van de veldrijders. In 2020 nam Vanthourenhout ook het stokje van Rik Verbrugghe over en werd hij ook selectieheer van de mannen elites en U23-renners op de weg. Vanthourenhout tekende destijds een overeenkomst van vier jaar voor die functie, maar dat contract loopt aan het einde van het jaar af en zal niet verlengd worden.

Het is nog niet bekend wie Vanthourenhout zal opvolgen als keuzeheer. Zijn beslissing om te stoppen zal dinsdag toegelicht worden tijdens een persmoment. Bij diezelfde gelegenheid zal Vanthourenhout ook zijn selectie voor het WK in Zürich bekendmaken.

Interesse UAE Emirates
Begin augustus kwam naar buiten dat Vanthourenhout een voorstel van UAE Emirates had gekregen. Ook andere ploegen maakten hun interesse kenbaar. De Belgische wielerbond liet toen weten hem graag aan boord te houden. “We zijn super tevreden, maar als zich bepaalde WorldTeams met oliedollars melden, dan weet je dat een federatie daar financieel niet tegenop kan. Het leven van een bondscoach is totaal anders dan het leven bij een profploeg”, zei Belgian Cycling-voorzitter Tom Van Damme tegen HLN.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.