Sylvain Moniquet schittert in bergtrui Ronde van Spanje: “Maar hoofddoel is klassement Van Eetvelt”
foto: Cor Vos
dinsdag 20 augustus 2024 om 19:11

Sylvain Moniquet schittert in bergtrui Ronde van Spanje: “Maar hoofddoel is klassement Van Eetvelt”

Het is een mooie dag voor de mannen van Lotto Dstny in de Vuelta a España. Lennert Van Eetvelt won ei zo na de bergetappe naar Pico Villuercas en eerder in de rit kleurde Sylvain Moniquet de rit vanuit de vlucht, en hij veroverde knap de bergtrui in de Ronde van Spanje. “De bollentrui was zeker niet het doel aan het begin van deze Vuelta”, vertelt hij.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“We bekijken het dag per dag”, aldus Moniquet na het afloop tegen de organisatie. De bergtrui stond voorafgaand aan deze ronde dus niet op zijn verlanglijst. “Het hoofddoel is het algemeen klassement met Lennert Van Eetvelt. Ik zal proberen om hem te positioneren voor de beklimmingen en op spannende momenten in de koers.”

Maar zelf had Moniquet ook doelen. “Ik dacht wel aan de bergtrui toen ik in de vlucht zat. Toen we bij de eerste klim aankwamen, heb ik meteen aangevallen. Ik wilde meteen die punten pakken, want waarom zou ik vanavond niet de bollentrui hebben in het hotel? Daarom ging ik voor zoveel mogelijk punten. Morgen is het vlak, dus ik heb een dag geluk, maar daarna beginnen de echte bergen. Dan zien we het wel hoe het verder zal gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.