woensdag 2 oktober 2024 om 15:27

Taco van der Hoorn blaakt van zelfvertrouwen: “Wist dat ik zo goed was als vroeger, nu ziet iedereen het”

Video Taco van der Hoorn is helemaal terug! Door het inmiddels gekende verhaal – een valpartij in de Ronde van Vlaanderen van 2023 en bijkomende hersenschudding hield hem ruim 502 dagen aan de kant – was het afgelopen anderhalf jaar niet gemakkelijk voor de 30-jarige renner van Intermarché-Wanty, maar in de Betcity Elfstedenronde was het weer raak.

“Echt, ik word er emotioneel van. Het is heel speciaal om hier te winnen”, klonk het voor onze camera achteraf. “Het is extreem moeilijk geweest voor een heel lange periode. Zwart, onduidelijk en twijfelen of ik überhaupt weer gezond zou worden. Op een gegeven moment ging het weer, kon ik weer trainen en weer dingen doen die je opnieuw wielrenner laten voelen. Dat was op zich al super bijzonder.”

Maar Van der Hoorn – in 2021 nog ritwinnaar in de Giro d’Italia – haalt ook gewoon een heel hoog niveau. “Ik heb superhard getraind om terug te komen. Ik merkte in de Ronde van Duitsland en in de BEMER Cyclassics dat ik vrij snel al terug goed was. De koersen waren allemaal best gemakkelijk, waardoor ik niet veel kon laten zien. Daar baalde ik wel van. Het was nu wel een zware koers en daarin kon ik wel raak schieten. Qua power en niveau wist ik dat ik op mijn oude niveau zat, maar het frustreerde dat ik het niet kon laten zien.”

“Ik wilde één uitschieter hebben, het doel was om één keer te laten zien dat ik er helemaal terug was. Dat kan niet in elke koers, het moet ook wat meezitten”, legt hij uit. “Parijs-Tours is me ook op het lijf geschreven en dan ga ik nog naar China. En dan kan ik hopelijk een contract voor 2025 versieren. Ik heb in het verleden laten zien dat ik het kan, ik kan het nu ook dus volgend jaar lukt het ook vast weer. Voor mezelf was het al duidelijk dat ik terug was, maar nu heeft iedereen het gezien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.