donderdag 18 juli 2024 om 18:56

Tadej Pogacar blikt vooruit op rit naar Isola 2000: “Het is de koninginnenrit voor mij”

Video Tadej Pogacar heeft grote ambities voor de etappe naar Isola 2000 van vrijdag. Het is namelijk daar dat hij de maand voor de Tour de France op hoogtestage ging, de wegen kent hij dus als de beste.

“Een dag als vandaag voelt goed, maar je kan nooit echt relaxen. Daarvoor ging het te veel op en neer, het was nog altijd vrij zware dag. Maar uiteraard hadden we alles onder controle, dus ben ik blij”, klonk het in het flashinterview.

Isola 2000 is een aankomst om naar uit te kijken voor de Sloveen. “Ik ken het daar goed. Ik weet niet of we al beslist hebben wat de koninginnenrit is, morgen is voor mij de koninginnenrit van deze Tour. Ik hou Col de la Bonette, en op Isola 2000 heb ik veel getraind in de maand voor de Tour. Ik kijk uit om daar te koersen.”

Hoe wil Pogacar dat aanpakken? “Ik heb een voorsprong van drie minuten. Laat ons daar vooral op voortbouwen en zien of datzelfde verschil kunnen behouden. We denken eerst defensief en dan op de laatste klim zien we wel hoe de benen voelen. Maar we moeten iets verwachten, het is de koninginnenrit Het is een etappe die je wil winnen. We gaan vuurwerk zien, en misschien wat wisselingen in het klassement.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.