Tadej Pogacar denkt niet dat gravelrit beslissend gaat zijn: “Wordt wel hectisch en gevaarlijk”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2024 om 11:15

Tadej Pogacar denkt niet dat gravelrit beslissend gaat zijn: “Wordt wel hectisch en gevaarlijk”

De eerste week van de Tour de France wordt zondag afgesloten met de veelbesproken gravelrit. Gaat deze etappe beslissend worden voor het algemeen klassement? “Ik denk het niet”, aldus geletruidrager Tadej Pogacar.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Maar je moet wel nóg scherper en nóg meer gefocust zijn”, voegt de kopman van UAE Emirates daar meteen aan toe. “Het zal elke keer vechten worden bij het opdraaien van een gravelstrook. Er zal wind zijn, misschien wat regen… Je kan de beste zijn op het gravel, maar als je een lekke band hebt op een verkeerd moment, verlies je tijd. Het zal een hectische en gevaarlijke dag worden.”

“Het belangrijkste is om voorin te rijden en goed omringd te zijn door je team. Iedereen wil elke rit voorin zitten en morgen zal dat niet anders zijn. Het zal alleen nóg stressvoller zijn.”

Remco Evenepoel
Een van de uitdagers van Pogacar, Remco Evenepoel, is wel ‘een beetje nerveus’ voor de gravelrit naar Troyes. “Ik kan niet wachten om de Franse gravelpaden te ontdekken en tegelijkertijd weet ik dat er van alles kan gebeuren. Alle klassementsrenners willen voorkomen dat ze tijd verliezen. Ik ken alle sectoren. Ik ben bij de moeilijkste wezen kijken en eerlijk gezegd bevallen ze me.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.