woensdag 3 juli 2024 om 07:50

Tadej Pogacar drukt meteen op zere plek Visma | Lease a Bike

Video De gevreesde rit over de Galibier heeft meteen zijn sporen achtergelaten in het klassement. Tadej Pogačar won overtuigend de eerste veldslag, met dank aan zijn ijzersterke maarschalken. Samen sloopten ze de concurrentie, wat heeft geresulteerd in een voorsprong van 45 seconden op naaste belager Remco Evenepoel. Hoor alles over de hoofdrolspelers in de WielerFlits Podcast.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

UAE Emirates deelde dankzij het sloopwerk van João Almeida, Juan Ayuso, Adam Yates, Pavel Sivakov, Marc Soler, Tim Wellens en Nils Politt een ferme tik uit Visma | Lease a Bike. Daar likken kopman Jonas Vingegaard (nu derde op vijftig tellen van Pogačar) en ploegleider Grischa Niermann hun wonden. Maar als het aan UAE Emirates had gelegen, was de voorsprong nog groter. De omstandigheden op de Galibier waren daar echter niet optimaal voor. Desondanks weet de ploeg uit het Midden-Oosten dat de Tour pas in Nice beslist is en aan dat feit houdt Visma | Lease a Bike zich vast. De eerste klap is een daalder waard en dat weten ook onze verslaggevers.

Daarnaast was er ook de opvallende aanwezigheid van Mathieu van der Poel in de vlucht van de dag. Over zijn mogelijkheden daarin was hij duidelijk voor onze camera. Goed nieuws was er wel voor de sprinters, want zij haalden allemaal met relatief gemak de finish binnen de tijdslimiet. En dat betekent dat we mogelijk woensdag wel een goed beeld krijgen van de waardeverhoudingen in de sprints. Kan Dylan Groenewegen zijn woorden van de etappe van maandag waarmaken? Hoe sterk is Fabio Jakobsen? Of stelt de gevallen Jasper Philipsen nu orde op zaken? Reden genoeg om naar alle laatste ontwikkelingen te kijken of te luisteren naar de WielerFlits Update!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.