Tadej Pogacar en Sloveense selectie voelen druk in jacht op regenboogtrui: “We moeten leveren”
foto: Cor Vos
zondag 29 september 2024 om 10:43

Tadej Pogacar en Sloveense selectie voelen druk in jacht op regenboogtrui: “We moeten leveren”

Voor velen is Tadej Pogacar zondag de grote favoriet voor de wereldtitel in Zürich. De Sloveen won dit jaar al – onder andere – de Giro en de Tour en zou daar de regenboogtrui aan kunnen toevoegen. De druk om te presteren vanuit zijn eigen land en de wielerwereld is groot. “We moeten zo snel mogelijk leveren”, aldus Pogacar in gesprek met Eurosport.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik heb alles van het parcours verkend. Ik ben blij dat ik dat al eerder had gedaan, zodat ik mij rustig kon voorbereiden op vandaag. Het wordt een zware koers.” Het zijn de woorden van Tadej Pogacar voorafgaand aan één van de belangrijkste koersen van het jaar. De druk is groot, maar de Sloveen blijft zoals altijd breeduit lachen.

Toch gaat het vandaag maar om één ding: winnen. Wat is voor hem de beste plek om een aanval te plaatsen? “Zoals we hebben gezien bij de U23, waar Jan Christen aanviel, daar kan je het verschil maken. Als je de punch hebt, kan je daar weg geraken. Heb je die niet op dat steile stuk, heb je nog veel andere plekken. Het is veel op en af en het parcours is heel divers. Dus er zijn genoeg mogelijkheden. De meest logische plek is wel de steile klimmetjes na de finish.”

Op de Zürichbergstrasse en de Witikonerstrasse dus. Op deze steile hellingen heeft hij in ieder geval één superluxe bondgenoot, Primoz Roglic. “Ik heb één man minder om mij zorgen om te maken. Dat is erg fijn”, lacht hij. “Slovenië mist nog de regenboogtrui. We beginnen dichter te komen. Vorig jaar was ik al derde. We hebben een energie binnen de ploeg die richting dit WK aan het opbouwen is. De druk is er om zo snel mogelijk te leveren. Mocht het dit jaar niet lukken, dan wel volgend jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.