Tadej Pogacar had tien dagen terug corona: “Het virus is niet zo’n serieus probleem meer”
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2024 om 19:02

Tadej Pogacar had tien dagen terug corona: “Het virus is niet zo’n serieus probleem meer”

De voorbereiding van Tadej Pogačar op de Tour de France 2024 is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Nadat hij zijn hoogtestage drie dagen eerder moest afbreken vanwege het overlijden van zijn opa, kreeg hij ook te maken met een coronabesmetting. “Tien dagen geleden had ik covid”, openbaart de Sloveen op de persconferentie voorafgaand aan de Tour.

Pogačar kreeg het coronavirus te pakken tijdens de hoogtestage, tussen het einde van de Giro d’Italia en het overlijden van zijn grootvader in. “Ik werd ziek en voelde me erg moe”, vertelt de topfavoriet voor de eindzege uit zichzelf. “Ik was daardoor een beetje een vraagteken, maar ik ben heel erg goed van de covid-besmetting hersteld. Uiteindelijk was het niet zo’n groot probleem. Ik voel me nu oprecht prima.”

Waar Visma | Lease a Bike en ook Remco Evenepoel opnieuw mondkapjes dragen, doet de Sloveen er luchtjes over. “Covid is nu niet meer zo’n serieus probleem. Zeker als je lichaam het virus eerder al gedragen heeft. Ik heb het zelf al een keer gehad, misschien wel vaker. Je lichaam raakt er daardoor aan gewend. Het was niet te zwaar, maar meer een verkoudheid. Ik ben maar één dag helemaal van de fiets geweest, daarna heb ik binnen op de rollers gereden. En toen ik me niet meer ziek voelde, ben ik opnieuw buiten gaan fietsen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.