Tadej Pogacar had zich bijna verslapen voor strijd om wereldtitel
Foto: Cor Vos
maandag 30 september 2024 om 18:45

Tadej Pogacar had zich bijna verslapen voor strijd om wereldtitel

Tadej Pogacar kende niet de meest geweldige aanloop op de ochtend van het wereldkampioenschap in Zürich. De uiteindelijke wereldkampioen had zich namelijk bijna verslapen, zo onthulde hij op de persconferentie achteraf.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De start van het WK op de weg was om 10.30 uur Zwitserse tijd, maar de renners moeten natuurlijk al veel vroeger beginnen ontbijten en zich beginnen voorbereiden op zo’n lange wedstrijd. En dat ligt Pogacar blijkbaar niet helemaal.

“We moesten vrij vroeg opstaan en dat past helemaal niet bij me”, zei hij achteraf op de persconferentie. “Ik had drie alarmen ingesteld. Ik zette de eerste automatisch uit en viel weer in slaap. Maar even nadien maakte Urska (Zigart, de verloofde van Pogacar, red.) me gelukkig wakker.”

Het had dus ook zomaar helemaal anders kunnen lopen voor de wereldkampioen…

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.