Tadej Pogacar over sterke Jonas Vingegaard: “Geen verrassing voor mij”
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 18:11

Tadej Pogacar over sterke Jonas Vingegaard: “Geen verrassing voor mij”

Een opvallend onderonsje tussen Tadej Pogacar en Remco Evenepoel na de tweede etappe van de Tour de France. De Sloveen vertelde aan Evenepoel dat hij zijn concurrent het geel had willen laten pakken. Dat mislukte echter.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pogacar en Evenepoel staan na twee dagen koers in dezelfde tijd. Als je de rituitslagen van Pogacar bij elkaar optelt, kom je op 18 uit. Omdat dat lager is dan bij Evenepoel (20), is Pogacar de nieuwe leider. Dat wist de Sloveen na afloop echter niet meteen. Hij had namelijk nog geprobeerd om nog een seconde te verliezen op Evenepoel.

“Pak je het geel?”, vroeg de losrijdende Pogacar aan Evenepoel. Dat was niet het geval, wist de Belg. Dan verklaart Pogacar zijn vraag: “Ik probeerde een klein gaatje te laten in de finale.” De Sloveen finishte echter weldegelijk in dezelfde tijd als de kopman van Soudal Quick-Step.

Niet verrast door sterke Vingegaard
In het flashinterview van de Tourorganisatie bevestigde Pogacar dat hij de gele trui niet per se nu al wilde pakken. “Niet echt. Toen de vlucht vandaag wegreed, wisten we dat ze een goede kans hadden. Maar op het finalerondje voelde ik me supergoed en het tempo lag al behoorlijk hoog door Visma | Lease a Bike, de eerste keer op San Luca. De tweede keer ging het nog wat harder. De tweede keer besloot ik om het te proberen en mezelf te testen.”

Pogacar ging hard aan op de San Luca, maar Vingegaard volgde gezwind. “Hij zat snel op het wiel. Dat is voor mij geen verrassing. We reden samen naar de streep, maar Remco en Carapaz kwamen ook nog terug. We finishten samen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.