Tadej Pogacar baalt hevig van valpartij Primoz Roglic: “Zag hem beter worden tijdens de Tour”
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 18:39

Tadej Pogacar baalt hevig van valpartij Primoz Roglic: “Zag hem beter worden tijdens de Tour”

Tadej Pogacar hoeft waarschijnlijk met één concurrent minder rekening te houden in het restant van de Tour de France. Primoz Roglic, die vanochtend nog vierde stond in de algemene rangschikking, kwam ten val in de twaalfde etappe en zakte daardoor naar de zesde plaats in het klassement. Pogacar had het te doen met zijn landgenoot.

“We hoorden de valpartij”, begon de geletruidrager in het flashinterview na afloop. “Maar het was behoorlijk stressvol in de finale, dus ik wist niet wie er gevallen was. Na de streep zeiden ze echter gelijk dat Primoz onderuit was gegaan. Ik was er kapot van, want hij was echt in goede vorm. Ik zag hem gedurende de ronde beter worden. Hij was echt aan het strijden. Het is heel verdrietig om hem te zien vallen. Ik denk dat hij behoorlijk wat tijd verloren heeft, maar ik hoop dat hij oké is. Hij is een echte vechter, dus misschien kan hij terugslaan en een rit winnen.”

Zelf had Pogacar een goede dag na de zware rit van woensdag, waarin hij de duimen moest leggen voor Jonas Vingegaard. “Ik had vermoeidere benen verwacht, maar het ging behoorlijk goed. Het ging behoorlijk hard, met veel op en af, maar ik verkies zo’n tempo boven de rustige snelheden van twee dagen geleden. Toen reden we heel rustig. Het team deed ook heel goed werk. In de finale was het wel warm, maar we hebben het goed overleefd.”

“Morgen wordt waarschijnlijk weer een sprint, maar er kan ook wat wind staan. Wellicht wordt het weer een stressvolle dag, zoals we deze Tour al zoveel hebben gehad. Daarna gaan we eindelijk naar de Pyreneeën.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.