woensdag 3 juli 2024 om 18:18

Tadej Pogacar feliciteert recordhouder Mark Cavendish: “Hij zei: ‘Pak dit record niet van me af’”

Video Tadej Pogacar heeft een ‘rustige, kalme dag’ achter de rug in de Ronde van Frankrijk. Aan het einde van die dag sprintte Mark Cavendish naar zijn 35ste overwinning én daarmee het ritzegerecord in de Tour. “Het was heel mooi om te zien dat Mark zijn 35ste zege in de Tour heeft gepakt. Het is ongelofelijk”, zei Pogacar na afloop bij Eurosport.

“Het was een rustige, kalme dag, maar wel met wat valstrikken”, zei de Sloveen over zijn eigen belevenissen. Hij doelde daarmee onder meer op een bijna-valpartij op een kleine zestig kilometer van de streep. Pogacar reed in het midden van de weg, waar plots een verkeersheuvel opdoemde. De kopman van UAE Emirates kneep in de remmen, slipte en kon zo het obstakel nog net ontwijken. Achter hem gingen ze echter wel tegen de grond. Onder meer Pello Bilbao maakte een schuiver. “Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen.”

Voor de rest kende Pogacar dus een goede dag. “Het was niet zo stressvol, zoals bijvoorbeeld de etappe naar Turijn. Het was behoorlijk kalm. Als we achterin hadden willen zitten, had dat ook gekund. Het was gewoon naar de finish toe rijden.”

Felicitaties voor Cavendish
Later verscheen Pogacar ook nog voor de camera van WielerFlits. Daar vertelde de Sloveen dat hij Cavendish gefeliciteerd had met diens zege.  “Hij zei: ‘Pak dit record niet van me af'”, lachte de geletruidrager.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zeiden de renners voor de start van etappe 8

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.