Tadej Pogacar kijkt uit naar Pyreneeën: “Beklimmingen liggen me goed”
foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 18:14

Tadej Pogacar kijkt uit naar Pyreneeën: “Beklimmingen liggen me goed”

Tadej Pogacar moet het in de rest van de Ronde van Frankrijk stellen zonder Juan Ayuso. De Spanjaard kampt met corona en stapte al vroeg in de dertiende etappe af. “Het is erg jammer dat Ayuso moest opgeven”, zei Pogacar in het flashinterview na afloop. In dat interview liet hij ook weten uit te kijken naar komend weekend, als twee Pyreneeën-ritten op het programma staan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Hij was een van de mannen die op papier zeer belangrijk ging zijn in de bergen”, aldus Pogacar over Ayuso. “Gelukkig zijn João (Almeida, red.) en Adam (Yates, red.) heel goed bezig op de beklimmingen. Ook de andere renners van de ploeg doen het goed. We zijn aan het groeien als een groep. Zelfs met een renner minder zijn we sterk.”

De dertiende etappe kende een enerverend verloop. Vanaf de start werd er gekoerst en dat hield niet meer op tot de finish in Pau. “We dachten dat het chaotisch ging zijn in de finale, maar dit hadden we niet verwacht”, aldus Pogi, die met Adam Yates wel iemand mee had in een grote groep die vroeg in de etappe wegreed. De andere teams werden zo in het defensief gedrongen. “Het was goed dat Adam vooraan zat, daardoor hoefden we zelf niet mee te werken.”

Pyreneeën 
Dit weekend trekt de Tour de France de Pyreneeën in. Zowel zaterdag als zondag moet er stevig geklommen worden. “Ik kijk uit naar deze beklimmingen. Voor de Tour wist ik niet goed welke beklimmingen we moesten doen, maar nu ik het weet, ben ik blij. Het zijn beklimmingen die me goed liggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.